Balandžio paskutinis ketvirtadienis – sveikuoliškų kokteilių su pienu diena!
„Sveikatiados“ projekto koordinatorė Laura Blaževičiūtė aktyviai kviečia Jus priimti pieno iššūkį – gaminti pačius įvairiausius ir sveikiausius pieno kokteilius, taip pat vaisiais ir uogomis gardinti varškę, baltą sūrį ar kitus pieno produktus.
Nepamirškite, kad vaikams, paaugliams bei suaugusiesiems rekomenduojama vartoti 2 stiklines pieno, kefyro ar pasukų arba iki 100 g varškės per dieną. Taip pat, kad piene ir pieno produktuose priskaičiuojama apie 200 naudingų medžiagų.
Kalcis – padeda susiformuoti tvirtiems kaulams ir dantims, padeda kraujo krešėjimui, širdies ritmo reguliavimui.
Fosforas – stiprina kaulus, formuoja raumenų audinį.
Kalis – padeda reguliuoti skysčių pusiausvyrą ir kraujo spaudimą.
Vitaminas A – padeda išlaikyti gerą regėjimą ir sveiką odą, stiprina imuninę sistemą.
Tegul tėveliai su vaikais gamina pieno kokteilius bei kitus pieno produktus, tegul visi aktyviai įsitraukia į iššūkį!
Štai iššūkio filmukas. Susipažinkite su juo paspaudę ant nuorodos: https://youtu.be/RVFg5zrub0k
Pieniškų kokteilių receptai:
1. Ingredientai: 
- cukraus pudra
- jogurtas, 500 mililitrų
- braškės, 300 gramų
Gaminimo eiga:
Visus ingredientus sudedame į kokteilinę ir gerai išmaišome. Skanaus!
2. Ingredientai: 
- Jogurtas, liesas natūralus 180 gramų
- Bananai, 1 vienetas
- Kivi, 2 vienetai
- Obuoliai, 1 vienetas
- Gražgarstė, 1 sauja
- Petražolės šakelės, 2 vienetai
Gaminimo eiga:
Visus ingredientus sutrinti trintuvu. Skanaus!
3. Ingredientai: 
- avietės, 250 gramų
- cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- pienas, 300 mililitrų
- grietinėlė, 200 gramų
Gaminimo eiga: Avietes sutrinkite su cukrumi. Supilkite pieną, grietinėlę ir gerai išplakite. Gaivu ir skanu!
4. Ingredientai: 
- pienas, 2 stiklinės
- braškės, 1 stiklinė
Gaminimo eiga: Sudėkite nuplautas braškes ir supilkite pieną į plaktuvą. Viską suplakite. Skanaus!
Šiuos receptus rasite svetainėje: www.gaspadine.lt
Parengė auklėtoja Nijolė