Apie cibulius

IMG-19bdeec00c1a77099386dc8a672eec1b-V„Boružiukų“ grupės ugdytiniai susipažino su daržove – ponu svogūnu, dar kitaip vadinamu cibuliu. Mažieji ugdytiniai su grupės pedagogėmis ragavo, matavo vandenyje auginamo svogūno šaknų ir laiškų ilgį. Eksperimentavo, kaip į vandenį su svogūno lukštais įdėjus paprastą kiaušinį, jis stebuklingai nusidažė ir tapo gražus rudas margutis. Vėliau vaikučiai pasodino į vazonėlius savo svogūnus, kuriais turės rūpintis, laistyti ir žiūrėti kasdieną kiek jie paaugo ir kokius ilgus laiškus augina.IMG_20220405_084644IMG-bf613a10faacc6f74d2a451b24a1c908-VIMG-62c5009b4cd290954c38ba793e80c61e-V  IMG-829161461d47940cc4b8993858ac8337-V (1)IMG-79c4c3c15790509c186bf1ef39d88a7f-VIMG_20220405_090610
Nebūkime, kaip cibulis su devyniom skūrelėm, laukime pavasario pakeitę šiltą drabužį į lengvą pavasarinį 🌞.
O pavasarėli, tu ateik greičiau, mums šalta žiemužė nusibodo jau 🌱.
Užrašė Vilma Butkevičienė

KODĖL TAIP SVARBU VARTOTI VAISIUS IR DARŽOVES?

DARZOVES-FOTO_1

Pastarųjų kelių dešimtmečių epidemiologiniai ir klinikiniai tyrimai dar kartą patvirtino, kad mažas daržovių vartojimas yra glaudžiai susijęs su eilės lėtinių neinfekcinių ligų, tokių kaip kraujotakos ligos, hipertonija, hipercholesterolemija, osteoporozė, kai kurios vėžio formos, lėtinės obstrukcinės plaučių ligos, kvėpavimo sutrikimai ir kitos ligos, atsiradimu ir vystymusi. Yra atlikta mokslinių tyrimų, rodančių, kad daržovių vartojimas gali įtakoti žmogaus psichinę sveikatą. Skaitykite toliau